We zijn te gast bij Marcel Boekhoorn, dé dealmaker van Nederland, in 'zijn' Ouwehands Dierenpark. Hij verkocht onder andere Telfort en Bakker Bart en was recent in het nieuws omdat hij Hema heeft overgenomen. Een andere spraakmakende ondernemer die te gast is is Atilay Uslu, de selfmade topondernemer die dit jaar vliegmaatschappij Corendon verkocht. Ook Paul Vermaat die zijn bedrijf Vermaat Groep aan een Zwitserse investeringsmaatschappij voor 319 miljoen verkocht zal zijn ervaringen delen. Drie absolute topondernemers op een podium leggen uit hoe zij tot de ultieme deal zijn gekomen. Zeer waardevolle lessen voor ondernemers!

Marktlink Connect is een initiatief van Marktlink Fusies & Overnames, in samenwerking met partners ABN AMRO MeesPierson en De Ondernemer.

Het programma

Marcel Boekhoorn, Atilay Uslu, Paul Vermaat en René Boender Wilfred Genee 'De Ultieme Deal'
  • 14.30 - 15.30 uur Inloop
  • 15.30 - 17.00 uur Plenair programma
  • 17.20 - 18.20 uur Pauze en kennissessie
  • 18.20 - 19.00 uur Netwerkborrel
    Ouwehands Dierenpark Rhenen

De sprekers

Marcel Boekhoorn

Eigenaar Ouwehands Dierenpark en Hema, kocht en verkocht bedrijven als Telfort en Bakker Bart

Marcel Boekhoorn houdt van ondernemen en bedrijfsovernames. Hij is de man die veel lacht en goed kan delen. Met Telfort en Bakker Bart behaalde hij zijn eerste grote successen. Maar ook Motip Dupli (spuitbussen), Sim Industries ( vliegsimulatoren), Novaxess (telefoon en internet) en Chocachoc staan trots op de M&A CV van Marcel Boekhoorn. Boekhoorn is actiever dan ooit. Hij heeft met zijn investeringsmaatschappij Ramphastos Investments wereldwijd ruim 40 bedrijven, waarvan de bekendste zeker het oer-Hollandse HEMA is. Hij heeft dit prachtige bedrijf alweer bijna een jaar geleden gekocht en er is sindsdien veel veranderd! Wat zijn rol daarbij is, wat hem drijft en wat zijn visie is vertelt hij u zelf op 5 november aanstaande in Ouwehands Dierenpark. En dat is uniek, samen met René Boender geeft hij éénmalig opening van zaken.

Atilay Uslu

Topman van vliegtuigmaatschappij en hotelketen Corendon, Oud-topman van touroperator Corendon

Corendon. De naam is niet meer weg te denken uit de Nederlandse reisbranche. Boek je er geen vlucht mee, dan kom je wel een hotel van de keten tegen. Atilay Uslu is medeoprichter van het bedrijf en verkocht recent de touroperator-aandelen aan de Scandinavische investeerder Triton. Topondernemer Uslu werkte ooit bij Fokker als technicus, maar koos op zijn 22e voor een leven als ondernemer. Als eigenaar van een shoarmazaak welteverstaan. Het duurde drie jaar voordat hij in de reisbranche ging werken om in 2000 touroperator Corendon op te starten. Dit samen met compagnon Yildiray Karaer. In 2005 volgt Corendon Airlines en in 2011 wordt Corendon Dutch Airlines opgestart. Inmiddels vliegen er ruim 2,5 miljoen passagiers vanuit 28 landen naar 143 luchthavens. Uslu houdt zich momenteel vooral bezig met het uitbouwen van Corendon Hotels & Resorts, dat locaties heeft in onder meer Curaçao, Turkije, Spanje en Nederland.

Paul Vermaat

Voormalig eigenaar Vermaat Groep, investeerder

Stap bij een willekeurig ziekenhuis, museum of bedrijfspand binnen en de kans is groot dat je er horeca van Vermaat aantreft. Wat in 1978 ooit begon als een delicatessenwinkel, werd onder leiding van Paul dé partij waar je moet zijn voor ontbijt, lunch of diner. In 2015 werd het bedrijf verkocht aan het Zwitserse Partners Group. Dat Pauls enthousiasme en drijfveer daar niet ophielden werd al snel duidelijk: hij is investeerder in verschillende bedrijven en heeft hij zijn eigen private equity fonds en vastgoedbedrijf opgericht. Binnen de muren van zijn pand aan de Maliebaan in Utrecht komt zijn visie tot leven. Het bruist er van energie, ondernemers komen er samen en er worden elke dag nieuwe mogelijkheden gecreëerd. Hier wordt gebouwd aan de mooiste bedrijven van de toekomst.

Wilfred Genee

Gastheer

Hij neemt geen blad voor de mond, weet als geen ander het onderste uit de kan te halen en mag rustig beschouwd worden als één van Nederlands bekendste journalisten. Wilfred Genee gaat de diepte in met de ondernemers die weten wat het is om je bedrijf te verkopen. En ga er ook maar gerust vanuit dat hij de specialisten op dit gebied het hemd van het lijf zal vragen om jou een flinke zet in de goede richting te geven.

Ferry Nahon

Bedrijfsovernamespecialist Marktlink Fusies & Overnames

Na 10 jaar ABN AMRO kocht Ferry Nahon zich in 2000 in bij Marktlink Fusies & Overnames. Destijds een kantoor met 5 medewerkers met een duidelijke ambitie: marktleider worden in Nederland als M&A specialist in het MKB. Als één van de partners is Ferry verantwoordelijk voor deze groei. Zijn grote passie, naast het (mede) besturen van Marktlink, is en blijft het begeleiden van deals voor ondernemers. Met meer dan 150 transacties op zijn naam is Nahon een autoriteit op zijn vakgebied en houdt hij zich dagelijks bezig met vraagstukken rondom de aan- en verkoop van bedrijven, pre-exits, fusies, management buy-outs en management buy-ins.

René Boender

Auteur en keynotespreker

René Boender is sparring partner van een aantal top-entrepreneurs over de gehele wereld, geeft gastcolleges en heeft veel business intuïtie. Dat noemt hij verstand met haast. Hij gelooft dat alles staat (en valt) met de kracht van communicatie (en vertrouwen!). René schreef een aantal bestseller over zaken doen: Great to Cool, Cool is Hot en Generatie Z en de vierde industriële revolutie. Met Marcel Boekhoorn heeft hij al heel wat projecten gedaan. Aan een half woord van Boekhoorn heeft hij genoeg om te doen wat er moet gebeuren. Met de snelheid van het licht en heel veel lol. Want het moet leuk zijn om het spel te spelen. Succes krijg je niet door een spreadsheet te managen. Dat krijg je door met de juiste mensen in de wedstrijd te gaan spelen.

De Kennissessies

Maak een keuze uit één van de drie kennissessies en krijg praktische tips en inspiratie rondom het thema waar je meer van wilt weten:

1. Zo maakt u uw bedrijf verkoopklaar

Een aantal jaren geleden verkochten Remko Wouters en Maarten van Druten hun succesvolle bedrijf Synpact aan mediagigant De Persgroep. Een wervelend proces met een succesvol einde voor de heren. Hoe maak je een onderneming eigenlijk klaar voor verkoop? Met hun ervaring en kennis van hun eigen verkooptraject vertellen de heren u samen met M&A expert Remon Lustenhouwer alles over het verkoopgereed maken van een onderneming. Wilt u een nog beter resultaat dan Wouters en Van Druten? Dan is deze sessie voor u.

Deze kennissessie wordt u aangeboden door Marktlink Fusies & Overname

2. Van koffie tot champagne

Een overnametraject begint doorgaans met een kop koffie en eindigt met het ontkurken van een fles champagne. Maar tot die kurk eraf gaat zijn er genoeg hordes te nemen. Fred Roethof en Noud Jacobs verkochten begin 2019 hun onderneming ITrainee. Van de vooraf uitgestippelde koers bleef weinig over. De strateeg werd een investeerder, de volledige exit werd het behouden van een belang maar wat ook veranderde was de bedachte dealwaarde. Deze werd ongeveer 50% hoger dan bij het eerste kopje koffie werd verwacht. Wat kunt u verwachten tijdens uw eigen verkoopproces? Tijdens deze sessie vertelt M&A-expert en Marktlink partner Vincent Pastoor samen met Roethof en Jacobs alles over dit overnametraject en de daarbij behorende stappen.

Deze kennissessie wordt u aangeboden door Marktlink Fusies & Overnames

3. Uw zaak verkocht en dan?

U heeft uw zaak verkocht, of u staat op het punt uw zaak te verkopen. U heeft jarenlang gewerkt voor uw vermogen. Nu is het tijd om uw vermogen voor u te laten werken. Daarnaast heeft u als ondernemer een schat aan kennis en ervaring. Wat wordt uw volgende stap? Een wereldreis, een nieuwe onderneming opstarten, investeren? En hoe ziet uw leven er na de zaak financieel uit?
Dit zijn vragen waar veel ondernemers mee te maken krijgen als ze hun zaak verkopen. Hoofd Informal Investment Services, Hugo Westerink en Ian Segers, Manager New Business van ABN AMRO MeesPierson nemen u mee in deze dilemma’s en uitdagingen waar ondernemers voor staan na de verkoop van hun zaak. Graag willen wij u tijdens deze kennissessie inspireren om te kijken naar nieuwe mogelijkheden om uw kennis, ervaring én uw vermogen als asset in te zetten, bijvoorbeeld als sparringpartner voor innovatieve start-ups.

Deze kennissessie wordt u aangeboden door ABN AMRO MeesPierson